Today.ua

Як швидко зварити картоплю на гарнір: два перевірені способи від досвідчених господарок

Уміння швидко приготувати їжу з підручних продуктів – необхідна навичка у воєнний час. Найпростіша страва, яку можна готувати на гарнір, - це варена картопля. Поділимося секретами, як зварити картоплю швидко та смачно, щоб овоч при цьому зберіг усі свої корисні властивості.

Відварена картопля в каструлі

Щоб картопля швидше приготувалася, поріжте її дрібними кубиками, покладіть у каструлю і залийте водою так, щоб вона трохи покрила овоч. Після того, як вода закипить, додайте у кастрюлю сіль та 40 г вершкового масла. Потім зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Плівка, яку утворює масло, допоможе картоплі приготуватися за 10-15 хвилин. Для смаку в каструлю з картоплею можна додати гілочку кропу або лавровий лист.

Відварена картопля в мікрохвильовій печі

Швидко приготувати картоплю можна і в мікрохвильовій печі. Наріжте бульби кубиками або брусками, посоліть і покладіть у поліетиленовий пакет. Пакет щільно зав'яжіть і зробіть пару отворів для виходу повітря. Встановіть на таймері час приготування 8 хвилин і увімкніть мікрохвильову піч на повну потужність. Готовність картоплі перевіряйте ножем або зубочисткою.

У мікрохвильовій печі також можна готувати картоплю в мундирі. Вимийте картоплю, змастіть її олією і викладіть на форму. Через 5 хвилин гарнір буде готовим.

Раніше повідомлялося, що цього року ціни на ранні овочі в Україні б'ють усі рекорди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ