Today.ua

Як освіжити черствий хліб, якщо він засох

В умовах війни деяким українцям доводиться цілодобово сидіти у підвалах та бомбосховищах, не виходячи навіть у магазин. Якщо у вас завалявся хліб, який зачерствів, і є можливість дістатися до плити чи духовки, то йому можна дати друге дихання.

Наприклад, черствий хліб можна реанімувати в духовці. Для того, щоб розм'якшити хліб у духовці, потрібно обвернути його змоченим у воді паперовим рушником і помістити в духовку, розігріту до 180 градусів. Достатньо 2-3 хвилин, щоб хліб знову став м'яким.

Освіжити можна лише той хліб, який зачерствів, але при цьому не вкрився цвіллю. Якщо є явні ознаки те, що продукт зіпсувався, його небезпечно вживати у будь-якому разі. Розм'якшити хліб на пару – ще один ефективний спосіб освіжити його для повторного вживання. Над каструлею з окропом встановіть друшляк. На дно друшляка покладіть шматочки хліба, які активно вбирають вологу. Пам'ятайте, що якщо хліб залишити над парою занадто довго, він може розмокнути. Крім того, потрібно стежити, щоб хліб не торкався окропу, це теж зіпсує результат.

Раніше повідомлялося, як приготувати хліб без дріжджів та яєць навіть в екстремальних умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ