Варіантів сніданків з яйцями набагато більше, ніж з будь-яким іншим продуктом. Всім звичний омлет багатьом вже набрид, тому ми пропонуємо приготувати щось нове і смачне. Французький сніданок не обходиться без яєць Орсіні. В добавку з помідорами і сиром такий сніданок не залишить байдужим нікого. Розповімо, як його приготувати.
Яйця Орсіні з сиром і помідорами
За легендою, одного разу італієць месьє Орсіні зайшов в гості до французького художника Клода Моне і поділився рецептом пишної яєчні. Клод Моне, який був відомий як справжній цінитель їжі, розповів про цю страву на всю округу - і незабаром її почали готувати усі французи.
Інгредієнти:
- яйця - 2 штуки;
- помідор - 1 штука;
- хліб - 2 скибочки;
- шинка і сир -2 скибочки;
- сіль, перець, спеції - за смаком.
Спосіб приготування:
- Відокремьте білки від жовтків. Білок трохи посоліть і збийте до щільної піни.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть на деко, застелене пергаментом, хліб, тонку скибочку помідора, шинки і сиру.
- Викладіть зверху на хліб збитий білок у формі кулі і зробіть поглиблення для жовтка.
- Поставте тости в духовку на 3 хвилини. Потім дістаньте з духовки, викладіть жовтки в поглиблення, посоліть і відправте в духовку ще на 3-4 хвилини.
- Подавати тости з яйцями Орсіні потрібно, посипавши зеленню.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати популярний турецький омлет з начинкою.