Малосольні огірки за одну ніч: рецепт, який подужають навіть новачки

Автор: Марченко Любов

Малосольні огірки - улюблена багатьма страва, яка є атрибутом літнього столу. Зазвичай до цього часу дорогі тепличні овочі дешевшають, і вже можна не ділити один огірок на всю сім'ю, а побалувати своїх домочадців малосольними огірками. Тим більше, що готуються вони дуже просто і швидко.

Малосольні огірки за одну ніч: рецепт, який подужають навіть новачки - today.ua

Соління і маринування огірків – процес на перший погляд простий, проте містить чимало хитрощів. Тому дилетанти не завжди можуть з першого разу досягти успіху. Проте вже настав сезон, коли можна приготувати малосольні огірки, які внесуть приємну різноманітність у ваше літнє меню, і при цьому не вимагатимуть високої кулінарної кваліфікації. Ще одна перевага такої страви – у її швидкому приготуванні: з вечора закладаєте огірки в банки та заливаєте розсолом, а на ранок вже можна ласувати малосольними огірками.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Складові:

  • 1 кг огірків;
  • 1 л води;
  • 1,5 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. гірчичного порошку;
  • 10 горошин духмяного перцю;
  • 100 гр кропу;
  • 1 головка часнику;
  • 4 шт. лаврового листа;
  • 2 ст. л. оцту.

Малосольні огірки за одну ніч: рецепт, який подужають навіть новачки

Рецепт приготування малосольних огірків

  • Насамперед, потрібно приготувати дві чисті літрові банки. Стерилізувати їх зовсім не обов'язково, адже такі огірочки готуються не для тривалого зберігання, а для швидкого з'їдання. Втім, надовго зберегти їх не вдасться. Зазвичай такі огірки йдуть за два-три дні. Особливо якщо у вас чимала сім'я.
  • Поки миєте і готуєте банки, огірки повинні помокнути у крижаній воді хоча би дві-три години. Тоді вони будуть твердими та хрусткими.
  • Після цього виймаємо огірки з води та зрізаємо їхні кінчики з обох боків. По-перше, так вони швидше просочаться маринадом. А по-друге, кажуть, що саме у кінчиках огірків накопичується найбільша кількість нітратів. Тому, якщо це не огірки з вашої грядки, про які ви знаєте все, то краще кінчиками пожертвувати.
  • Підготувавши таким чином огірки, далі порубаємо кріп. Дрібнити не потрібно: достатньо розрізати пучок поперек на 3-4 частини.
  • Очищений часник слід нарізати пластинками.
  • Після цього підготовлені кріп і часник, розділивши порівну, укладаємо на дно обох банок. Потім туди відправляємо огірки. Оскільки літрові банки в діаметрі невеликі, то огірки краще розташувати в них вертикально, щільно притиснувши один до одного. Туди ж у банки відправляємо лавровий лист і перець.
  • Далі приступаємо до приготування маринаду для заливання огірків. Додаємо у воду сіль і цукор та доводимо до кипіння – так, щоби ці два інгредієнти розчинилися. Далі в гарячу воду додаємо гірчичний порошок та оцет і добре все перемішуємо. Кип'ятити маринад далі не треба.
  • Розливаємо маринад по банках, накриваємо їх пластиковими кришками або закручуємо, якщо до них передбачені такі кришки. Після цього закупорені банки накриваємо щільною тканиною (можна старенькою дитячою ковдрою) і залишаємо так на ніч.

Вранці малосольні огірочки, що просочилися маринадом, вже можна подавати до столу. Досвід показує, що й розсіл, у якому вони маринувалися, теж знайде своїх шанувальників. До повного з'їдання банки можна тримати в холодильнику. Довго займатимути місце на полиці вони не будуть.

Нагадаємо, щоб отримати відмінний рожай огірків у себе на присадибній ділянці, їх потрібно підгодувати та захистити від шкідників.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Головне