Today.ua

Медики назвали групи крові, які збільшують ризик виникнення інфаркту

Як з'ясувалося, ймовірність виникнення інфаркту залежить не тільки від способу життя, віку та інших факторів ризику, а й від групи крові людини. Медики розповіли, за якої групі крові люди найбільш схильні до ризику інфаркту.

Хвороби серцево-судинної системи є основною причиною смертності у світі. В Україні вони також займають провідне місце в структурі летальності. Тому знати про свої ризики, і як з ними боротися, має кожна людина.

Група крові O (I)

Людям із першою групою крові найбільш пощастило. У цих людей найміцніше здоров'я. Взагалі, у них менше шансів підхопити багато захворювань, ніж у тих, кому дісталися не така кров. Не є для них винятком і інфаркт.

Дослідження, проведені американськими медиками, показали, що у володарів першої групи крові рідше, ніж в інших, розвиваються важкі серцево-судинні захворювання. У своїх дослідженнях вчені узагальнили статистичні дані, отримані від 400 тисяч осіб, опублікувавши їх у журналі Американської кардіологічної асоціації (AHA).

Група крові А (ІІІ)

У людей з другою групою групою крові - доволі високий ризик розвитку інфаркту. У них ймовірність цього захворювання на 11% вища, ніж у людей з першою групою. Їм варто про це пам'ятати і не перевантажувати своє серце ні шкідливою їжею, ні надмірною фізичною працею.

Група крові В (II)

Володарям третьої групи крові найбільше не пощастило. У них ймовірність виникнення інфаркту, на жаль, найвища. У таких людей ризик виникнення інфаркту на 15% вища, ніж у щасливчиків із першою групою. Тому власникам третьої групи взагалі варто забути про нездоровий способі життя, адже кожен грам випитого спиртного і кожен з'їдений хот-дог наносять удар по судинах і лягають тягарем їм на серце.

До речі, у висновках медиків нічого не сказано про володарів четвертої групи крові. Тому людям із четвертою групою зостається лише гадати: або в них, настільки все безнадійно, що й говорити немає сенсу, або, навпаки, інфаркт їм зовсім не загрожує.

Нагадаємо, вчені говорять, що звичайний аспірин здатний знизити ризик розвитку інфаркту та інсульту майже наполовину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ