Піца-п'ятихвилинка на сковороді: смачна кулінарна фантазія з того, що знайшлося в холодильнику

Автор: Марченко Любов

Піца, мабуть, одна з небагатьох страв, яку люблять усі. Щоправда, одні не соромляться у цьому зізнатися. А інші - ті, хто постійно сидить на дієтах, просто тихо поїдають її вночі, коли всі сплять. Втім, піца на сніданок не протипоказана навіть тим, хто ретельно веде рахунок з'їденим калоріям. Тим більше, якщо це піца-п'ятихвилинка, яка заощадить ваш час і сили, але при цьому залишить задоволеними всіх домочадців.

Піца-п'ятихвилинка на сковороді: смачна кулінарна фантазія з того, що знайшлося в холодильнику - today.ua

Величезна перевага цієї піци – у тому, що її готують на сковороді. Отже, не доведеться розпалювати духовку.

Крім того, піца-п'ятихвилинка не готується за суворим рецептом і містить у собі чималу варіативну частину, де можна дати волю своїй кулінарній фантазії, а також віртуозно використати залишки сиру та ковбаси, самотні помідори, парочку печериць, пару суцвіть цвітної капусти та все, що живе у вашому холодильнику.

Для приготування піци-п'ятихвилинки знадобляться такі продукти:

  • сир твердий – за смаком (народна мудрість: сиром піцу не зіпсуєш);
  • помідори – за смаком;
  • ковбаса – скільки залишилось у холодильнику. Якщо залишилося багато, то вистачить не одну піцу;
  • сметана – 100 г;
  • тонкий лаваш – 1 штука;
  • яйця – 5 шт.

Піца-п'ятихвилинка на сковороді: смачна кулінарна фантазія з того, що знайшлося в холодильнику

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

При цьому можна сюди задіяти залишки свіжих або навіть маринованих грибів, нарізаний соломкою болгарський перець, пару невеликих суцвіть цвітної капусти. Загалом, все, що там у вас сумує в холодильнику через свою незатребуваність.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Технологія приготування

  • Змішуємо сметану з яйцями. Можна їх збити віночком, а можна й у блендері.
  • Лаваш складаємо в кілька шарів та нарізаємо тонкими смужками. Він має бути, як домашня локшина.
  • Викладаємо нарізаний лаваш на сковорідку. Злегка обсмажуємо його.
  • Заливаємо лаваш яєчно-сметанною сумішшю.
  • Зверху викладаємо нарізану ковбасу і помідори, нарізані кружальцями.
  • На цьому етапі можна класти все, що ви заздалегідь підготували (гриби, овочі, перець), а можна обійтися суто тими продуктами, які вказані в рецепті.
  • Посипаємо піцу зверху тертим сиром. Можна ще посипати нарізаною зеленню.
  • Накриваємо все це кришкою і готуємо на повільному вогні 10 хвилин.

Після цього вимикаємо вогонь під сковородою, і ваша піца-п'ятихвилинка готова. Ну, щодо п'ятихвилинки автори рецепту, звичайно, трохи прибрехали. П'ять хвилин потрібно для підготовки інгредієнтів та ще 10 триває процес приготування. Разом – 15 хвилин. Але погодьтеся: щоби смачно і ситно нагодувати вранці сім'ю, 15 хвилин – це зовсім небагато часу.

Нагадаємо, гурманам варто спробувати приготувати піцу з беконом та моцарелою.

Головне