Шашлик: топ-5 помилок при маринуванні м'яса

Автор: Марченко Любов

Настав травень, а разом з ним настав і традиційний сезон шашликів. Весна в цьому році неабияк затрималася, а тому всі заждалися тепла і з нетерпінням чекають вилазок на природу. Ну і, звичайно, ритуальне блюдо таких пікніків - шашлик. Однак свято єднання з природою може бути неабияк зіпсоване, якщо шашлик не вдасться.

Шашлик: топ-5 помилок при маринуванні м'яса - today.ua

Для того, щоб він вийшов ніжним і соковитим, потрібно уникати розхожих помилок, які, на жаль, допускають багато людей. Найголовніше: м'ясо для шашлику має бути правильно вибране і правильно замариноване.

Яких помилок слід уникати при маринуванні

Старе і не свіже м'ясо

Навіть найкращий у світі маринад і наймайстерніший мангальщик не зможуть нічого зробити, якщо м'ясо для шашлику підібрано неправильно. По-перше, м'ясо обов'язково має бути свіжим. По-друге, воно має бути молодим, тому що шашлик зі старого м'яса вийде сухим і жилавим.

Маринад, в якому забагато інгредієнтів

Багато шашличників-початківців помилково вважають, що, чим більше компонентів у маринаді, тим більш насиченим буде смак шашлику. Але це не так. Насправді, в цій справі краще - випробувана класика, ніж експерименти. Переборщивши зі спеціями, ви можете начисто зіпсувати смак м'яса. Але ж завдання маринаду - допомогти м'ясу розкрити свій смак і аромат, а не забити його всілякими прянощами. Шашлик: топ-5 помилок при маринуванні м'яса

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Занадто тривале маринування

Фахівці рекомендують маринувати шашлик не більше 20 годин і при "слабкому плюсі": температура не повинна перевищувати плюс 4 градуси. Якщо температура буде вище, то м'ясо може зіпсуватися. А тривале (більше доби) маринування може змінити структуру м'яса і його смак не в кращу сторону.

Соління при маринуванні м'яса

Замариноване м'ясо потрібно солити безпосередньо перед приготуванням шашлику. Маринувати його слід несолоним. Адже сіль витягає рідину, і заздалегідь посолене м'ясо буде жорстким і сухим.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Використання при маринуванні алюмінієвого посуду

Це стосується лише м'яса, яке маринують в оцті. При контакті алюмінієвого посуду з оцтом утворюються токсичні речовини, які можуть стати причиною отруєння. Тому м'ясо, замариноване з оцтом, ні в якому разі не можна тримати в такому посуді. А ось якщо при маринуванні оцет не застосовувався, то можна використовувати і алюмінієву каструлю.

Нагадаємо, знаючи кілька секретів, смачний шашлик можна приготувати не лише на мангалі, а й удома в духовці.

Головне