Настав травень, а разом з ним настав і традиційний сезон шашликів. Весна в цьому році неабияк затрималася, а тому всі заждалися тепла і з нетерпінням чекають вилазок на природу. Ну і, звичайно, ритуальне блюдо таких пікніків - шашлик. Однак свято єднання з природою може бути неабияк зіпсоване, якщо шашлик не вдасться.
Для того, щоб він вийшов ніжним і соковитим, потрібно уникати розхожих помилок, які, на жаль, допускають багато людей. Найголовніше: м'ясо для шашлику має бути правильно вибране і правильно замариноване.
Яких помилок слід уникати при маринуванні
Старе і не свіже м'ясо
Навіть найкращий у світі маринад і наймайстерніший мангальщик не зможуть нічого зробити, якщо м'ясо для шашлику підібрано неправильно. По-перше, м'ясо обов'язково має бути свіжим. По-друге, воно має бути молодим, тому що шашлик зі старого м'яса вийде сухим і жилавим.
Маринад, в якому забагато інгредієнтів
Багато шашличників-початківців помилково вважають, що, чим більше компонентів у маринаді, тим більш насиченим буде смак шашлику. Але це не так. Насправді, в цій справі краще - випробувана класика, ніж експерименти. Переборщивши зі спеціями, ви можете начисто зіпсувати смак м'яса. Але ж завдання маринаду - допомогти м'ясу розкрити свій смак і аромат, а не забити його всілякими прянощами.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Занадто тривале маринування
Фахівці рекомендують маринувати шашлик не більше 20 годин і при "слабкому плюсі": температура не повинна перевищувати плюс 4 градуси. Якщо температура буде вище, то м'ясо може зіпсуватися. А тривале (більше доби) маринування може змінити структуру м'яса і його смак не в кращу сторону.
Соління при маринуванні м'яса
Замариноване м'ясо потрібно солити безпосередньо перед приготуванням шашлику. Маринувати його слід несолоним. Адже сіль витягає рідину, і заздалегідь посолене м'ясо буде жорстким і сухим.
Використання при маринуванні алюмінієвого посуду
Це стосується лише м'яса, яке маринують в оцті. При контакті алюмінієвого посуду з оцтом утворюються токсичні речовини, які можуть стати причиною отруєння. Тому м'ясо, замариноване з оцтом, ні в якому разі не можна тримати в такому посуді. А ось якщо при маринуванні оцет не застосовувався, то можна використовувати і алюмінієву каструлю.
Нагадаємо, знаючи кілька секретів, смачний шашлик можна приготувати не лише на мангалі, а й удома в духовці.