Три головні помилки, які зіпсують смак та колір борщу

Автор: Лобанова Єлизавета

Борщ можна готувати суворо за рецептом, але щось може завадити страві бути такою, якою ви її уявляли. Щоб не допускати фатальних помилок, потрібно знати кілька правил і хитрощів, які допоможуть зробити борщ смачним і корисним.

Три головні помилки, які зіпсують смак та колір борщу - today.ua

Справжній український борщ вариться на м'ясному бульйоні. Важливо пам'ятати, що м'ясо для борщу потрібно заливати виключно холодною водою. Саме в холодній воді м'ясо віддасть в рідину набагато більше смаку, соку і жиру, і бульйон вийде наваристий. А якщо залити м'ясо гарячою водою, то на смак м'яса це ніяк не вплине, а ось бульйон вийде не таким.

Варіть бульйон для борщу на маленькому вогні і з відкритою кришкою, щоб не утворювалася піна, яка точно зіпсує смак. І ще важливо не давати борщу кипіти, коли починаєте в бульйон додавати овочі, так він втратить яскравий колір і хороший насичений смак.

Три головні помилки, які зіпсують смак та колір борщу

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Так як один з головних інгредієнтів борщу це буряк, важливо правильно його підготувати. Якщо кинути в каструлю сирий тертий буряк, то страва не буде мати насичений смак і колір. Потрібно або заздалегідь відварити овоч, або зробити зажарку і кинути її в борщ. Найкраще класти зажарку в борщ майже в самому кінці приготування, інакше при довгому варінні борщ втратить колір і солодкувато-карамельний смак.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

І остання помилка, яку часто допускають господині - це те, що солити борщ потрібно до того, як ви додасте до нього буряк. Якщо посолити в самому кінці, то буряк може втратити колір і стане неприємно рудим.

Раніше повідомлялося, що червоний борщ виходить неймовірно смачним, якщо додати до нього стиглу вишню.

Головне