Today.ua

Три головні помилки, які зіпсують смак та колір борщу

Борщ можна готувати суворо за рецептом, але щось може завадити страві бути такою, якою ви її уявляли. Щоб не допускати фатальних помилок, потрібно знати кілька правил і хитрощів, які допоможуть зробити борщ смачним і корисним.

Справжній український борщ вариться на м'ясному бульйоні. Важливо пам'ятати, що м'ясо для борщу потрібно заливати виключно холодною водою. Саме в холодній воді м'ясо віддасть в рідину набагато більше смаку, соку і жиру, і бульйон вийде наваристий. А якщо залити м'ясо гарячою водою, то на смак м'яса це ніяк не вплине, а ось бульйон вийде не таким.

Варіть бульйон для борщу на маленькому вогні і з відкритою кришкою, щоб не утворювалася піна, яка точно зіпсує смак. І ще важливо не давати борщу кипіти, коли починаєте в бульйон додавати овочі, так він втратить яскравий колір і хороший насичений смак.

Так як один з головних інгредієнтів борщу це буряк, важливо правильно його підготувати. Якщо кинути в каструлю сирий тертий буряк, то страва не буде мати насичений смак і колір. Потрібно або заздалегідь відварити овоч, або зробити зажарку і кинути її в борщ. Найкраще класти зажарку в борщ майже в самому кінці приготування, інакше при довгому варінні борщ втратить колір і солодкувато-карамельний смак.

І остання помилка, яку часто допускають господині - це те, що солити борщ потрібно до того, як ви додасте до нього буряк. Якщо посолити в самому кінці, то буряк може втратити колір і стане неприємно рудим.

Раніше повідомлялося, що червоний борщ виходить неймовірно смачним, якщо додати до нього стиглу вишню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ