Гарбузовий крем-суп: рецепт найніжнішої вітамінної страви осені

Автор: Марченко Любов

Гарбузовий крем-суп - не лише осіння страва. Готувати її можна і взимку, і ранньої весни. Однак саме восени, коли на городі дозрівають яскраві помаранчеві гарбузи, такий суп найбільше пестить смакові рецептори. Крім того, що він відмінно виглядає на столі і дуже смачний, такий суп є ще й справжньою коморою вітамінів. Адже він складається із суцільної корисності.

Гарбузовий крем-суп: рецепт найніжнішої вітамінної страви осені - today.ua
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Інгредієнти:

  • гарбуз - 700 г;
  • картопля - 1-2 штуки;
  • морква - 1-2 штуки;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • часник - 1-2 зубчики;
  • вершки (жирн.20%) - 70 мл;
  • оливкова олія - 3 стіл. ложки;
  • сіль за смаком;
  • насіння гарбузове (прикрасити суп) - за смаком;
  • вода - 350 мл.

Гарбузовий крем-суп: рецепт найніжнішої вітамінної страви осені

Приготування гарбузового крем-супу

  1. Нарізаємо гарбуз без шкірки на шматочки середньої величини. Моркву ріжемо середніми кубиками, цибулю нарізаємо дрібно. Кладемо цю овочеву суміш на сковороду та обсмажуємо все на середньому вогні в оливковій олії. В процесі обсмажування овочів додаємо дрібно нарізаний часник, щоби він дав аромат.
  2. Тушкуємо цю суміш на середньому вогні хвилин 10.
  3. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками середньої величини. Викладаємо її в каструлю. Туди ж закладаємо тушковані овочі зі сковороди і заливаємо це все невеликою кількістю води.
  4. Тушкуємо все разом, поки картопля не стане м'якою.
  5. Готові тушковані овочі перетворюємо в пюре за допомогою блендера. Додаємо в це пюре трохи солі.
  6. Потім вливаємо туди вершки, і все ретельно перемішуємо. Знову куштуємо на сіль. І, якщо потрібно, то трохи додаємо ще.
  7. Готовий крем-суп зверху посипаємо гарбузовим насінням. Воно одночасно грає роль ще одного корисного інгредієнта, а також прикрашає страву.

Все! Гарбузовий крем-суп готовий. Можна кликати своїх домочадців до столу та разом із ними насолоджуватися цією смачною, гарною і надзвичайно корисною стравою.

Нагадаємо, гарбуз сам по собі є надзвичайно корисним овочем. Він знижує артеріальний тиск, чистить печінку, нормалізує обмін речовин і зміцнює імунітет.

Популярні зараз

Працюючі пенсіонери не отримають у травні доплати за стаж: названа причина

Українцям з низькими пенсіями призначили доплату: хто та скільки отримуватиме

В українців вилучатимуть житло для потреб ЗСУ: що відомо про компенсацію

В Україні запровадять новий документ для військовозобов'язаних, - Генштаб ЗСУ