Today.ua

Секретний інгредієнт для приготування ідеальної яєчні: що додати у страву, щоб жовток не розтікся по сковороді

Яєчня на сніданок - це універсальна страва, приготування якої займає навіть менше часу, ніж омлет. Проте, не завжди яйця на сковороді виходять естетично привабливими. Досвідчені господині поділилися своїми секретами, як зберегти жовток цілісним.

Іноді яєчня розтікається по сковороді і не завжди зрозуміло, з чим це пов'язано. Ми не зважаємо на той фактор, що яйця можуть виявитися не свіжими. У всіх інших випадках яєчня може виглядати бездоганною - не покриватися білою плівкою, і не розтікатися.

Для приготування яєчні на сніданок розбиваємо яйця у миску. Після цього прогріваємо сковорідку та розтоплюємо вершкове масло. Саме смажена на маслі яєчня виходить максимально смачною. Вона не прилипає до сковороди і не гірчить. Далі вливаємо яйця на сковороду. Щоб жовток не каламутнів, не варто солити яєчню в процесі приготування, тому що якщо сіль потрапляє на жовток, то він каламутніє.

Смажити яйця найкраще на мінімальному вогні до повної готовності. Тоді яєчня не підгорить і жовток вийде правильної консистенції.

Зелень і всі прянощі в яєчню потрібно додавати вже в тарілці.

Раніше повідомлялося, як приготувати пишну яєчню з помідорами та сиром по-французьки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ