Огірки, які українці полюбляють і в сирому вигляді, як інгредієнт салатів, і у квашеному, тепер можна буде ще й смажити. Голландські селекціонери вивели новий гібридний сорт огірків, який можна смажити, і при цьому він не втрачає своєї твердості і хрусткості. Кажуть, смажені огірки -це майбутнє європейської кухні.
Споживачі вже протестували голландську дивину і дали їй схвальну оцінку. Смажений огірочок приємний на смак і до того ж не розповзається і не втрачає форми.
Селекціонери з компанії Rijk Zwaan, яка створила гібридний сорт огірків Wokcue, переконані, що їхнє дітище набуде великої популярності. Особливо – серед європейських споживачів, адже Європа нині дедалі сильніше захоплюється веганством, отже смажені огірки посядуть гідне місце на столах жителів континенту.
Традиційні сорти огірків не пристосовані до смаження через те, що вони містять у собі багато вологи. Щоправда, і зараз у багатьох азійських стравах присутній смажений огірок. Однак у Європі цей овоч використовують переважно сирим у салатах. Та й азійські кулінари, аби обсмажити огірок виймають із нього серцевину і смажать лише те, що залишилось. Але результат виходить такий собі, кажуть ті, кому довелось скуштувати цю страву.
Однак сорт нової селекції має перевернути гастрономічні уявлення та смаки не лише європейців, але й жителів інших континентів. Творці Wokcue переконані, що їхнє дітище знайде своїх шанувальників і смакуватиме багатьом.
Нагадаємо, співачка Алла Пугачова, не чекаючи на плід селекційної роботи голландських учених, уже давно частує своїх гостей смаженими огірками. Примадонна навчилася смачно готувати і звичайні городні огірочки.