З хліба, що вже почав черствіти, можна приготувати шарлотку. Йдеться про той самий улюблений багатьма десерт. У воєнний час страву готують з тих інгредієнтів, які є в наявності. Якщо вдома закінчилося борошно, приготувати тісто можна із сухарів чи хліба.
Шарлотка із черствого хліба
Інгредієнти:
- черствий білий хліб – 300 г,
- яйця – 2 шт.,
- яблуко - 1 шт.
- молоко - 50 мл
- кориця - за смаком,
- цукор - за смаком
Черствий хліб нарізаємо на середні шматочки, вмочаємо їх у яєчно-молочну суміш і викладаємо на дно форми для випічки, змащеною вершковим маслом або олією. Основа для шарлотки готова.
Потім миємо та чистимо яблука, вирізаємо з них серцевину. Нарізаємо яблука тонкими скибочками, посипаємо цукром та корицею.
Викладаємо шар яблук, зверху шар хліба, змоченого в яєчно-молочній суміші. За наявності цукру, зверху ще посипаємо яблука цукром.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо форму з шарлоткою в духовку та випікаємо пиріг приблизно 10-15 хвилин. Подавати пиріг краще в охололому вигляді.
Смачного!
Раніше повідомлялося, які продукти потрібно їсти для підтримки енергії та здоров'я у воєнний час.