Борщ – найпопулярніша перша страва, яку найчастіше готують на м'ясному бульйоні, але є і пісний борщ. Від насиченості бульйону залежить подальший смак борщу. Досвідчені господарки поділилися своїми секретами, як приготувати ідеальний бульйон та не зіпсувати борщ.
Бульйон для борщу традиційно в українській кухні готують на курячому м'ясі або суміші м'яса різного виду. Проте, за старовинним класичним рецептом борщ готується на яловичині. Саме такий бульйон буде по-справжньому насиченим, а борщ вийде запашним.
М'ясо має повністю зваритися та стати м'яким, тільки після цього до борщу додають картоплю та інші інгредієнти. Після того, як м'ясо готове, його дістають і нарізають на шматочки, які повертають назад до борщу вже наприкінці приготування страви.
Якщо картоплю перед тим, як кидати її в борщ, трохи обсмажити, то суп вийде ще наваристіший, а смак у нього буде більш насиченим. Ложечка цукру, додана в борщ, додасть страві необхідної пікантності.
Перед подачею готовий борщ потрібно накрити кришкою і дати йому настоятися протягом хоч півгодини. А ще краще зварити борщ за добу до подачі, тоді страва в тарілках точно буде смачнішою.
Раніше повідомлялося, що ціни на овочі "борщового набору" зростуть у 2022 році.