Приготування традиційних голубців із капусти та м'яса займає багато часу. Якщо вам хочеться приготувати щось схоже, не витративши при цьому півдня, слід звернути увагу на ледачі голубці. Особливість цієї страви в тому, що вона подається у вигляді запіканки.
Найчастіше ліниві голубці готують у формі тефтелей або котлет. Але є ще один швидший спосіб насолодитися смаком голубців – зробити запіканку.
Ліниві голубці
Інгредієнти:
- фарш – 500-700 г
- твердий сир – 100 г
- цибуля – 2 шт
- рослинна олія – 0,5 ст. л.
- сметана – 2-3 ст. л.
М'ясо та цибулю перекрутіть через м'ясорубку. Фарш можна брати і магазинний, найкраще курячий.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Капусту можна натерти на тертці та додати у фарш. Також можна не класти капусту, а використати інший інгредієнт – помідори. Пропустіть через м'ясорубку свіжі чи заморожені помідори. Якщо їх немає, то додайте у фарш 1 ст. ложку томатної пасти.
Покладіть рис та спеції до решти інгредієнтів. Форму для запікання змастіть олією, викладіть наші ліниві голубці.
Зверху змастіть страву сметаною, попередньо змішаною з подрібненим кропом та томатним соусом.
Випікайте запіканку з голубців у духовці за температури 180 градусів 25-30 хвилин.
Натріть сир на тертці, посипте голубці і відправте в духовку ще на 5-10 хвилин.
Смачного!
Раніше повідомлялося, які інгредієнти потрібно додати до голубців, щоб вони не розвалювалися і вийшли соковитими.