Today.ua

Що додати в ліниві голубці замість капусти: перелік інгредієнтів для приготування смачної страви

Приготування традиційних голубців із капусти та м'яса займає багато часу. Якщо вам хочеться приготувати щось схоже, не витративши при цьому півдня, слід звернути увагу на ледачі голубці. Особливість цієї страви в тому, що вона подається у вигляді запіканки.

Найчастіше ліниві голубці готують у формі тефтелей або котлет. Але є ще один швидший спосіб насолодитися смаком голубців – зробити запіканку.

Ліниві голубці

Інгредієнти:

М'ясо та цибулю перекрутіть через м'ясорубку. Фарш можна брати і магазинний, найкраще курячий.

Капусту можна натерти на тертці та додати у фарш. Також можна не класти капусту, а використати інший інгредієнт – помідори. Пропустіть через м'ясорубку свіжі чи заморожені помідори. Якщо їх немає, то додайте у фарш 1 ст. ложку томатної пасти.

Покладіть рис та спеції до решти інгредієнтів. Форму для запікання змастіть олією, викладіть наші ліниві голубці.

Зверху змастіть страву сметаною, попередньо змішаною з подрібненим кропом та томатним соусом.

Випікайте запіканку з голубців у духовці за температури 180 градусів 25-30 хвилин.

Натріть сир на тертці, посипте голубці і відправте в духовку ще на 5-10 хвилин.

Смачного!

Раніше повідомлялося, які інгредієнти потрібно додати до голубців, щоб вони не розвалювалися і вийшли соковитими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ