Викидати продукти під час війни – не найкраща ідея. Якщо у вас завалялися банани, які переспіли і трохи зіпсувалися, тоді саме час використати їх для випічки. Замісіть тісто на кекс, і додайте як начинку банани. У вас вийде смачна та ароматна випічка до чаю чи кави.
Банановий кекс
Інгредієнти:
- банани - 3 штуки
- яйця - 2 штуки
- цукровий пісок – 200 г
- вершкове масло 82,5% жирності - 100 г
- пшеничне борошно вищого гатунку - 230 г
- розпушувач для тесту - 1 пакетик (10 г)
- ванільний цукор – 1 ч.л.
- цукрова пудра – для прикраси (необов'язково).
За 15-30 хвилин до початку приготування, дістаньте з холодильника вершкове масло, порізавши його на дрібні шматочки, або розтопіть масло в мікрохвильовій печі.
У різні ємності відміряйте необхідну за рецептом кількість цукрового піску (додавши до нього ванільний цукор) та пшеничного борошна з розпушувачем.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Банани помийте і очистіть від шкірки, наріжте невеликими шматочками і подрібніть в блендері (поступово додаючи до пюре нові шматки) в однорідну масу, або натріть банани на тертці.
Збийте в мисці яйця з цукром і ванільним цукром в пишну білу піну, додайте до них розм'якшене вершкове масло і змішайте.
Викладіть до яєчно-масляної суміші бананове пюре та акуратно повільно перемішайте, не забуваючи рухати міксером в одному напрямку.
Поступово порціями введіть у суміш раніше відміряне пшеничне борошно з розпушувачем, просіюючи їх через сито. Знову все перемішайте на невеликій швидкості. Тісто має вийти густим та однорідним.
Увімкніть духовку та нагрійте її до 170-175 °С.
Форму з антипригарним покриттям змастіть вершковим маслом, вилийте в неї тісто, злегка похитайте форму з боку на бік, щоб воно рівномірно в ній розподілилося.
Зверху прикрасьте кекс порізаним на шматочки бананом, поставте в духовку і випікайте на цифрі 3-3,2 (близько 170-175 ° С) приблизно 45-50 хвилин.
Страва готова. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ситні котлети зі свекла на манці, без додавання м'яса.