Скільки молока потрібно додавати в омлет, щоб він вийшов пишним і не підгорів

Автор: Лобанова Єлизавета

Омлет готується за лічені хвилини, але не у всіх страва виходить пишною. Дуже часто омлет опадає, і на це є кілька причин. Щоб страва вийшла повітряною, ніжною і смачною, потрібно знати деякі секрети її приготування. Важливо знати, які інгредієнти взяти для омлета, і дотримуватися правильних пропорцій.

Скільки молока потрібно додавати в омлет, щоб він вийшов пишним і не підгорів - today.ua

Найчастіше омлет опадає через неправильні пропорції молока. Господині додають усі інгредієнти "на око", і не завжди вгадують із правильною кількістю.

Якщо додати дуже багато молока, то можна зіпсувати омлет. Тому додавайте одну столову ложку рідини з розрахунку на одне куряче яйце, і ви точно не помилитеся. Скільки молока потрібно додавати в омлет, щоб він вийшов пишним і не підгорів Замість молока можна використати вершки 10% жирності. Хтось бере сметану чи кефір. Але для класичного омлету краще все-таки використати молоко.

Найсмачніший омлет виходить із свіжих домашніх яєць. У сухій глибокі мисці змішайте 4 яйця і 4 столові ложки молока, додавши щіпку солі. Збивати інгредієнти для омлета можна вилкою, вінчиком або міксером. Необхідно домогтися однорідної консистенції та появи на поверхні піни.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Після цього розігрійте сковороду з товстим дном і змастіть її олією. Влийте молочно-яєчну суміш на розпечену сковороду і зменште вогонь. Щоб омлет вийшов пишніше, смажте його під кришкою 10-15 хвилин.

Раніше повідомлялося, чому деякі господині додають до омлету борошно, і чи потрібно це робити.

Головне