Омлет готується за лічені хвилини, але не у всіх страва виходить пишною. Дуже часто омлет опадає, і на це є кілька причин. Щоб страва вийшла повітряною, ніжною і смачною, потрібно знати деякі секрети її приготування. Важливо знати, які інгредієнти взяти для омлета, і дотримуватися правильних пропорцій.
Найчастіше омлет опадає через неправильні пропорції молока. Господині додають усі інгредієнти "на око", і не завжди вгадують із правильною кількістю.
Якщо додати дуже багато молока, то можна зіпсувати омлет. Тому додавайте одну столову ложку рідини з розрахунку на одне куряче яйце, і ви точно не помилитеся.
Найсмачніший омлет виходить із свіжих домашніх яєць. У сухій глибокі мисці змішайте 4 яйця і 4 столові ложки молока, додавши щіпку солі. Збивати інгредієнти для омлета можна вилкою, вінчиком або міксером. Необхідно домогтися однорідної консистенції та появи на поверхні піни.
Після цього розігрійте сковороду з товстим дном і змастіть її олією. Влийте молочно-яєчну суміш на розпечену сковороду і зменште вогонь. Щоб омлет вийшов пишніше, смажте його під кришкою 10-15 хвилин.
Раніше повідомлялося, чому деякі господині додають до омлету борошно, і чи потрібно це робити.