При приготуванні смачних котлет важливо дотримуватись правильних пропорцій усіх інгредієнтів. Важливо, щоб котлети не вийшли сухими, і водночас були не сирими всередині. А ще ідеальні котлети повинні бути пишними та з рум'яною скоринкою.
Консистенція фаршу для котлет залежить в першу чергу від того, скільки курячих яєць і цибулі взято за рецептом.
Яйця
Яйця відповідають за однорідну текстуру котлет, оскільки поєднують всі інгредієнти між собою. Завдяки цьому продукту котлети не розвалюються під час термічної обробки. Варто враховувати, що надлишок яєць у фарші робить котлети жорсткими. На один кілограм фаршу буде достатньо взяти 1-2 курячих яяйя. Деякі господині додають у фарш для котлет тільки білки, а деякі готують котлети без яєць взагалі.
Цибуля
Ріпчаста цибуля забезпечує котлетам соковитість. Для того, щоб не переборщити з цибулею, достатньо додати лише 2 цибулини середнього розміру на один кілограм фаршу. Деякі господині подрібнюють цибулю у м'ясорубці разом із м'ясом для того, щоб фарш став однорідним. Цибулю можна спочатку спасерувати на сковороді, а потім додати до котлет. Від цього смак страви не зміниться.
Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт зробить дієтичні курячі котлети соковитими та ніжними.