Ніжна сирна запіканка – це ідеальний сніданок для всієї родини. Навчитися готувати цю страву – не складно. Класична запіканка, яку ми пам'ятаємо ще з дитячого садка, має бути пишною. Якщо ж страва осідає, значить при приготуванні були допущені деякі помилки.
Найчастіше запіканка з сиру осідає через дотримання неправильних пропорцій інгредієнтів - яєць та сиру.
Щодо яєць, то ними захоплюватися не можна. На 0,5 кг сиру достатньо взяти 1-2 яйця. Надлишок яєць у запіканці призводить до того, що страва не піднімається або осідає відразу ж після подачі.
Сир найкраще вибирати з високим відсотком жирності. Вологий сир категорично не підходить для запікання, але якщо іншого немає, тоді сир потрібно ретельно віджати перед введенням у тісто.
Секрет пишноти сирної запіканки полягає ще в тому, щоб вчасно дістати страву з духовки – це потрібно зробити не відразу, а через півгодини після доведення запіканки до готовності. Деякі готують запіканку з сиру ввечері, залишають її в духовці на всю ніч, а вранці подають, трохи розігріваючи.
Раніше повідомлялося, навіщо до тіста для сирників додавати рис. Дізнайтеся інші секрети приготування популярної страви на сніданок.