Today.ua

Скільки яєць додати у сирну запіканку, щоб вона не осіла: порада досвідчених господарок

Ніжна сирна запіканка – це ідеальний сніданок для всієї родини. Навчитися готувати цю страву – не складно. Класична запіканка, яку ми пам'ятаємо ще з дитячого садка, має бути пишною. Якщо ж страва осідає, значить при приготуванні були допущені деякі помилки.

Найчастіше запіканка з сиру осідає через дотримання неправильних пропорцій інгредієнтів - яєць та сиру.

Щодо яєць, то ними захоплюватися не можна. На 0,5 кг сиру достатньо взяти 1-2 яйця. Надлишок яєць у запіканці призводить до того, що страва не піднімається або осідає відразу ж після подачі.

Сир найкраще вибирати з високим відсотком жирності. Вологий сир категорично не підходить для запікання, але якщо іншого немає, тоді сир потрібно ретельно віджати перед введенням у тісто. Для ніжного смаку в тісто для запіканки можна додати трохи молока, а перед випіканням змастити її зверху сметаною. Борошно до сирної запіканки додавати не потрібно. Воно лише зіпсує смак страви. З розпушувачем також варто бути обережним. Якщо переборщити, тоді запіканка не підніметься.

Секрет пишноти сирної запіканки полягає ще в тому, щоб вчасно дістати страву з духовки – це потрібно зробити не відразу, а через півгодини після доведення запіканки до готовності. Деякі готують запіканку з сиру ввечері, залишають її в духовці на всю ніч, а вранці подають, трохи розігріваючи.

Раніше повідомлялося, навіщо до тіста для сирників додавати рис. Дізнайтеся інші секрети приготування популярної страви на сніданок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ