Влітку багато господинь активно заготовляють овочі на зиму. Звісно, у спеку цей процес дуже стомлюючий. Тому пропонуємо рецепт приготування помідорів з гірчицею, який не забере багато часу та сил.
Помідори на зиму з гірчицею
Інгредієнти на 2 літрові банки:
- Помідори – 1 кілограм
- Порошок гірчиці – 2 столові ложки
- Часник – 4 зубчики
- Перець горошком – 10 штук
- Сіль - 2 столові ложки
- Цукор – 1 столова ложка
- Листя хрону – 2 штуки
- Кріп – 2 гілочки
- Оцет – 1 чайна ложка
- Лавровий лист – 2 штуки
- Вода – 1 літр
Приготування:
- Почати готування варто зі стерилізації банок та кришок. Для цього їх потрібно ретельно промити та простерилізувати на паровій бані, в духовці або мікрохвильовій печі.
- Помідори, листя хрону та кріп потрібно ретельно промити проточною водою та просушити.
- У помідорах треба зробити кілька проколів у місці, де була плодоніжка.
- У чисту банку складіть лист хрону, два зубчики часнику, лавровий лист і гілочку кропу.
- Заповніть банку помідорами.
- Тепер слід приготувати розсіл. Для цього слід налити в сотейник воду, поставити його на сильний вогонь і додати сіль та цукор.
- Доведіть воду до кипіння, проваріть 1-2 хвилини і влийте оцет.
- У банки з помідорами додайте по одній столовій ложці порошку гірчиці та по 5 горошин перцю.
- Трохи струсіть банку і залийте киплячим маринадом.
- Закатайте банки, переверніть їх на кришку та накрийте чимось теплим.
- Коли вміст банок охолоне, їх можна переносити в місце, де вони зберігатимуться. І вже за місяць вони будуть готові до вживання.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачних і хрустких огірків як з Макдональдса.