Today.ua

Соковита буженина з часником на святковий стіл: секрети запікання м'яса у фользі

Новий рік вже не за горами, а отже, саме час складати святкове меню і купувати продукти. На закуску можна приготувати запечену буженину з часником. Якщо ви ніколи не готували цю страву і боїтеся, що не впораєтеся, то ми вам допоможемо. Запечена буженина готується досить просто та швидко, якщо знати деякі нюанси.

Запечена буженина з часником

Інгредієнти:

Свинину добре промийте, після чого просушіть м'ясо паперовим рушником. Ножем акуратно зробіть надрізи, а в отвори покладіть подрібнені зубчики часнику.

Беремо зерна коріандру, фенхель та селеру і ретельно перемішуємо їх у ступці для приправи. Після чого туди необхідно додати оливкову олію, діжонську гірчицю, часник, сіль, перець. Отриманим соусом обмазуємо свинину і даємо настоятися в холодильнику від двох годин до доби.

За 30 хвилин до того, як запікатимете м'ясо, дістаньте його з холодильника. Потім загорніть свинину у фольгу та поставте в розігріту духовку на 45-55 хвилин. Запікайте м'ясо за 180-190 градусів.

Коли м'ясо буде готове, не поспішайте діставати його із духовки. Нехай запечена буженина постоїть у духовці ще 30 хвилин.

Потім остудіть її та поставте м'ясо в холодильник. При подачі буженину тонко наріжте на тарілку і подавайте з соусами - гірчицею, хроном, аджикою, тощо.

Раніше повідомлялося, які страви не можна готувати на новорічний стіл 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ