Котлети за рецептом наших бабусь завжди виходили соковитими, смачними та не пересмаженими. А все тому, що за часів СРСР господині готували строго за рецептом, дотримуючись усіх пропорцій. Котлети в радянських їдальнях та будинках готували з кількох сортів м'яса, причому яловичини мало бути більше, ніж свинини. А ще у фарш додавали чимало хліба. Щоб котлети були соковитими, їх трохи підсмажували, а потім тушкували у духовці.
Рецепт котлет за бабусиним рецептом
Інгредієнти:
- Фарш свинячо-яловичий - 800 г
- Цибуля - 1 штука
- Хліб сірий - 150 г
- Сухарі панірувальні - 100 г
- Сіль – 10 г
- Перець чорний мелений - 6 г
- Вода крижана - 125 г
- Жир
Цибулю натріть на найдрібнішій тертці. Перекладіть його до фаршу, всипте сіль та перець.
Підливаючи помалу крижану воду, почніть замішувати фарш. Важливий нюанс: фарш потрібно добре відбити об миску, потім накрити харчовою плівкою та залишити на півгодини постояти.
Починайте мокрими руками формувати котлети, обвалюючи кожну котлетку в панірувальних сухарях.
Злегка обсмажте котлети на смальці з обох боків. Потім візьміть глибоку каструльку, викладіть у неї котлети, додайте трохи води, лавровий лист, запашний перець, зубчик часнику, і відправте котлети тушкуватись у духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Готову страву подавайте до столу з будь-яким гарніром. Смачного!
Раніше повідомлялося, для чого у котлети деякі господині додають вершкове масло.