Today.ua

Синоптики прогнозують різку зміну погоди: лютий холод і мороз скують Україну вже цієї ночі

Після вітряниці й дощовиці, що лютували минулими днями, в Україну прийшла зима. Вже цієї ночі погода різко зміниться. На Україну насуне холод, і вночі землю скує лютий мороз.

Про таку різку зміну погоди розповіла у своєму Facebook синоптик Наталка Діденко.

Останній місяць зими ще покаже українцям, що він все-таки зима, і що він – лютий. Вже цієї ночі в Україну прийде лютий холод, і мороз скує практично всю територію нашої країни. Щоправда, на сході він тиснутиме сильніше. Там вночі температура знизиться до -10…-15 градусів. На більшості території України буде на кілька градусів вище, та усе ж холодно: від -4 до до -11 градусів. І лише на заході та півдні країни мороз очікують мінімальний: від -1 до -5.

Завтра вдень буде сухо і переважно сонячно. Опади можливі лише на півдні Криму. Сильного вітру, що лютував попередніми днями, вже не буде.

Температура порівняно з нічною буде вища. Але на сході зберігатиметься мороз -4…-8 градусів. На більшості території  денна температура коливатиметься навколо нульової позначки: від – 3 до +2. А на заході вдень буде невеличкий плюс: +2…+8 градусів.

В Києві ніч із середи на четвер буде холодною -5…-7 градусів. Зберігатиметься легкий мінус і вдень: від -1 до -3.

Наступної ночі  на більшості території Україні і в столиці також ще слід очікувати морозів.

А от у суботу, 25 лютого, в Україну має повернутися тепло. Ймовірно, що в суботу вдень у Києві повітря може прогрітися до +8..+10 градусів.

"Початок березня обіцяє в Україні помірну, не низьку, температуру повітря з періодичними опадами та часом рвучким вітром. Весна нам люба завжди)", - підсумувала Наталка Діденко.

Нагадаємо, кліматолог Укргідрометцентру Віра Балабух розповіла, якою буде погода в Україні першого весняного місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ