Сирники – традиційна українська страва, яку готували ще наші бабусі. Хтось додавав у сирники родзинки та курагу, комусь більше подобалися сирники з яблуками, але аромат від сирників із гарбузом міг звести з розуму кожного. До того ж, це дуже корисна та поживна страва.
Сирники з гарбузом у духовці
Інгредієнти:
- сир - 500 г;
- гарбуз – 200 г;
- борошно – 175 г;
- манна крупа – 30 г;
- яйця – 3 штуки;
- цукор – 3 столові ложки;
- родзинки - 2 столові ложки;
- рослинна олія;
- сіль.
Сир для сирників потрібно ретельно розтерти, вбити яйця, додати гарбузове пюре, всипати манну крупу, цукор, сіль, добре вимішати і залишити на 30 хвилин, щоб манка набрякла.
За бажанням для смаку в сир можна додати ванільний цукор, терту лимонну цедру, мелену корицю або мускатний горіх. Замість родзинок можна додавати до сирників в'ялену журавлину, подрібнену курагу або цукати.
Родзинки ретельно промийте та залийте на 15 хвилин теплою водою.
У сирну масу додайте відціджені та просушені родзинки та 150 г борошна і ще раз добре перемішайте.
З сирного тіста сформуйте круглі сирники, обваляйте кожен у борошні, що залишилося, і обсмажте з обох боків на розпеченій рослинній олії до утворення рум'яної золотистої скоринки.
Подавайте сирники зі сметаною, згущеним молоком, або медом.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати сирники з авокадо нашвидкуруч.