Млинці можна готувати на молоці, кефірі, і навіть окропі. Якщо у вас вдома немає молока, в тісто для млинців можна додати воду. Ідеальний варіант – змішати молоко з водою. Такі млинці виходять тонкими та повітряними. У них ви зможете загорнути будь-яку начинку, як солодку, так і солону.
Тонкі млинці на окропі
Інгредієнти:
- борошно – 250 г;
- яйця курячі – 4 шт.;
- молоко – 2 ст.л;
- окріп – 300 мл;
- рафінована рослинна олія – 4 ст. л.;
- цукровий пісок – 2 ст. л.;
- сіль - 1 ч. л.;
- вершкове масло – для змащування сковороди.
Додайте невеликими порціями борошно, що просіює. Молоко трохи підігрійте, влийте до решти інгредієнтів, добре перемішайте.
Додайте в тісто окріп, постійно помішуючи його. Температура води має бути близько 95°C.
Додайте рослинну олію і знову перемішайте тісто до однорідності. Олія додається для того, щоб млинці не прилипали до сковороди. Тісто для млинців має бути рідкіше, ніж тісто на оладки.
Сковорідку трохи змастіть вершковим маслом, нагрійте на великому вогні і починайте виливати тісто на сковороду половником. На вершковому маслі млинці виходять золотистими і з хрусткими краями. Після приготування кожен млинець додатково потрібно також змастити маслом, поки він гарячий.
Смажте млинці приблизно по 20-30 секунд на кожній стороні. Якщо тісто занадто густе, тоді розбавте його окропом.
Подавайте млинці в теплому або остиглому вигляді з начинкою або без. Навіть без начинки такі млинці з чаєм можна подавати на сніданок чи десерт.
Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт зробить млинці золотистого кольору.