Кашу не зіпсувати олією, а шашлик – вишуканим соусом. З ним звичний смак свіжого смаженого м'яса стане ще яскравішим. До того ж, вони готуються швидко та просто!
Гірчичний
Відомий фудблогер Максим Нікітін запропонував соус з інгредієнтів, які є у холодильнику кожної господині. Він чудово поєднується із соковитою свининою.
Змішуємо 200 г майонезу (краще домашнього) з такою ж кількістю сметани. Розтираємо два варені яйця з трьома столовими ложками гірчиці. Сюди ж додаємо по чайній ложечці солі та цукру. Солимо і перчимо. Також можна додати трохи тертого хрону та подрібнений білок. Готово!
Нікітін запропонував пікантний соус до шашлику з кількох інгредієнтів. Він чудово "подружиться" з яловичиною.
Змішуємо півсклянки свіжого гранатового соку зі столовою ложкою цукру у каструлі. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варити слід до моменту, коли об'єм соку зменшиться вдвічі. У сік, що залишився в склянці, додаємо крохмаль, розмішуємо і вливаємо в каструлю. Доводимо до кипіння, вимикаємо плиту. Додаємо дві столові ложки гранатових зерен і кілька крапель лимонного соку. Добре розмішуємо та подаємо до м'яса.
А цей варіант приготування найшвидший і не вимагає особливих зусиль. Такий соус ідеально підходить для жирної свинини. Нам знадобляться чотири перчики чилі, кілька зубчиків часнику, дві чайні ложки води та трохи солі – за смаком. Відправляємо їх у блендер та збиваємо. Вуаля! Любителі гостренького точно оцінять.
Раніше популярний шеф-повар Георг Саратов розкрив секрет приготування ідеального шашлику.