Today.ua

Три прості хитрощі, які зроблять варений рис ідеально розсипчастим

Рис – одна з найпопулярніших круп, яку подають на гарнір до різних страв. Зварити ідеальний рис, який не злипатиметься, досить не просто. Це можливо, якщо знати деякі секрети.

Щоб рис вийшов розсипчастим, крупу перед приготуванням потрібно промити під холодною водою. Так ви позбавитеся крохмалю, який відповідає за клейкість. Промийте рис близько п'яти разів або більше, доки вода не стане прозорою. І тільки після цього крупу можна ставити на плиту.

Для приготування рису в середньому потрібно вдвічі більше води, ніж крупи. Проте ця пропорція не завжди працює. Обсяг необхідної рідини для варіння залежить від виду рису. Для довгозерного пропорція крупи та води буде 1:1,5–2; для середньозерного – 1:2–2,5; для круглозерного – 1:2,5–3; для пропареного - 1:2; для коричневого – 1:2,5–3; для дикого - 1:3,5. Уважно читайте інформацію на упаковці. Там, як правило, виробник вказує, як варити той чи інший рис.

Для варіння рису найкраще використовувати посуд із товстим дном. Спочатку доведіть підсолену воду до кипіння, а потім висипте в неї крупу. Перемішайте рис один раз, щоб зернятка не прилипали до дна. Потім дочекайтеся, коли рис почне кипіти, зменште вогонь до мінімуму і накрийте кастрюлю кришку.

Не піднімайте кришку під час варіння рису, інакше так він готуватиметься довше. Якщо ви хочете, щоб крупа була розсипчастою, не перемішуйте рис, щоб він не виділяв зайвий крохмаль.

Після повторного закипання білий рис вариться 20 хвилин; пропарений - 30 хвилин; коричневий - 40 хвилин; дикий - 40-60 хвилин.

Раніше повідомлялося, які три секретні інгредієнти зроблять варену гречку смачнішою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ