Сезон кабачків добігає кінця, але у вас ще є час приготувати страви з додаванням цього овоча, які здивують близьких. Альтернативою овочам гриль або овочевому рагу можуть стати тушковані кабачки в пікантному соєвому соусі. Цю страву можна подавати з будь-яким гарніром, а також з м'ясними та рибними стравами.
Тушковані кабачки в соєвому соусі
Інгредієнти:
- кабачки - 2 шт.,
- цибуля ріпчаста 1-2 шт.,
- соус соєвий - 0,5 склянки,
- крохмаль - 1 ст. л.,
- олія рослинна - 2-3 ст. л.
- корінь імбиру.
Кабачки промиваємо під проточною водою, нарізаємо великими кубиками. Цибулю очищаємо від лушпиння та дрібно нарізаємо. Корінь імбиру також дрібно рубаємо, або натираємо на тертці.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо цибулю, додавши до неї дрібку цукру.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Потім додаємо на сковороду нарізані кабачки, все перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
Слідом додаємо подрібнений імбир, перемішуємо і тушкуємо овочі близько 1-2 хвилин.
В окремій тарілці змішуємо соєвий соус і крохмаль. Виливаємо отриману суміш в кабачки, перемішуємо і тушкуємо ще близько 2-3 хвилин, поки соус добре не загусне. Даємо страві трохи настоятися і охолонути прямо в сковороді.
Подаємо тушковані кабачки в соєвому соусі до столу з будь-яким гарніром. При подачі зверху посипаємо страву кунжутом або нарізаною зеленню.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як нашвидкуруч приготувати пиріг з кабачками і лимоном на десерт.