Тушковані кабачки в соєвому соусі: простий рецепт пікантної страви до будь-якого гарніру

Автор: Лобанова Єлизавета

Сезон кабачків добігає кінця, але у вас ще є час приготувати страви з додаванням цього овоча, які здивують близьких. Альтернативою овочам гриль або овочевому рагу можуть стати тушковані кабачки в пікантному соєвому соусі. Цю страву можна подавати з будь-яким гарніром, а також з м'ясними та рибними стравами.

Тушковані кабачки в соєвому соусі: простий рецепт пікантної страви до будь-якого гарніру - today.ua

Тушковані кабачки в соєвому соусі

Інгредієнти:

  • кабачки - 2 шт.,
  • цибуля ріпчаста 1-2 шт.,
  • соус соєвий - 0,5 склянки,
  • крохмаль - 1 ст. л.,
  • олія рослинна - 2-3 ст. л.
  • корінь імбиру.

Тушковані кабачки в соєвому соусі: простий рецепт пікантної страви до будь-якого гарніру Кабачки промиваємо під проточною водою, нарізаємо великими кубиками. Цибулю очищаємо від лушпиння та дрібно нарізаємо. Корінь імбиру також дрібно рубаємо, або натираємо на тертці.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо цибулю, додавши до неї дрібку цукру.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Потім додаємо на сковороду нарізані кабачки, все перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.

Слідом додаємо подрібнений імбир, перемішуємо і тушкуємо овочі близько 1-2 хвилин.

В окремій тарілці змішуємо соєвий соус і крохмаль. Виливаємо отриману суміш в кабачки, перемішуємо і тушкуємо ще близько 2-3 хвилин, поки соус добре не загусне. Даємо страві трохи настоятися і охолонути прямо в сковороді.

Подаємо тушковані кабачки в соєвому соусі до столу з будь-яким гарніром. При подачі зверху посипаємо страву кунжутом або нарізаною зеленню.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як нашвидкуруч приготувати пиріг з кабачками і лимоном на десерт.

Головне