Старіння організму – природний процес, якого, на жаль, не уникне жодна жива істота. Темпи старіння великою мірою залежать від генетики. Однак немало залежить і від способу життя. Правильний спосіб життя – рухова активність, збалансоване харчування і відсутність стресів – також можуть надовго затриматицей процес.
Водночас є немало продуктів, здатних навпаки – пришвидшити процеси старіння. Дієтологи практично одностайні в думці щодо того, яких харчів слід уникати, аби довше залишатися молодими.
Продукти, від яких варто утриматись, щоби не провокувати старіння організму
Фастфуд
Трасжири, яких надто багато у фастфуді, а також процес обсмажування продукту, нічого, крім шкоди, організму не наносять. Вони провокують виникнення серцево-судинних або навіть онкологічних захворювань, які точно нікого не зроблять молодшим.
Насичені жири
Ці жири, що містяться у продуктах тваринного походження, необхідні для нормального функціонування людського організму. Але все добре, що в міру. Якщо на ці жири починає припадати понад 20-30% добового раціону, то починаються негативні наслідки для здоров'я. В організмі погіршується ліпідний обмін, і в клітинах починаються запальні процеси.
Випічка
Дріжджі, що містяться майже у кожній випічці, в поєднані з цукром потрапляють у мікрофлору кишківника, порушуючи її природний баланс. В результаті, починають розвиватись патогенні бактерії, які знищують наш організм ізсередини.
Алкоголь
Алкоголь руйнує організм. А ще, він знижує рівень вітаміну А у нашому організмі, який є важливим антиоксидантом. Таким чином , в організмі знижується здатність протистояти запальним процесам.
До прискореного старіння також призводить процес зневоднення. Вода – це життєдайна основа нашого організму. Вони сприяє правильному функціонуванню усіх його органів і систем. Людині за добу слід випивати приблизно по 30 мілілітрів води на кілограм ваги. Зазвичай люди п'ють менше. В таких випадках треба поступово, дозовано привчати свій організм до вживання води.
Нагадаємо, медики оприлюднили несподівану інформацію щодо вживання кави та поширення серцево-судинних захворювань.