Ковбаса в супермаркетах та на базарах не завжди відповідає нормам виготовлення та може похвалитися високою якістю. Якщо вам дуже хочеться поласувати копченою ковбаскою, то прийшовши додому, перевірте її натуральність. Зробити це можна одним простим способом.
Експеримент можна проводити з ковбасою, яка не містить натуральних приправ, наприклад, паприку або червоний перець.
Візьміть склянку, налийте в неї горілку, відріжте шматочок ковбаси та опустіть у рідину. Зачекайте п'ять хвилин, витягніть і перемішайте горілку. Якщо вона набула рожевого, червоного або помаранчевого кольору, значить при виробництві ковбаси виробник додавав барвники.
При покупці ковбаси слід звертати увагу на деякі нюанси. Оболонка ковбаси має бути сухою, без слизу, і щільно прилягати до самої ковбаси.
У розрізі ковбаса має приємно і апетитно виглядати, не мати жодних плям. Якщо в ковбасі є сало, воно має бути білого або злегка рожевого кольору, але ніяких вкраплень червоного там бути не повинно.
Пахнути якісна ковбаса має м'ясом. Якщо ж продукт має різкий запах спецій або часнику, то, швидше за все, виробник таким чином вирішив замаскувати неякісну сировину або там м'яса занадто мало.
Найбільше м'яса за сучасною рецептурою знаходиться у сиров'яленій та сирокопченій ковбасі, однак уважно потрібно вивчати склад продукту, адже виробник може додати туди все, що завгодно. Вибрати якісну ковбасу складно, і краще взагалі обмежити її вживання. Але якщо дуже хочеться, тоді варто витратити час і знайти якісну ковбасу від перевіреного виробника.
Раніше повідомлялося, як відрізнити натуральний хліб від фальсифікату зі шкідливими добавками.