Вареники з маком на пару: рецепт традиційної української страви на свято Маковея

Автор: Лобанова Єлизавета

Маковея в Україні традиційно відзначатиметься 14 серпня. Вареники, бобальки і пироги - традиційні страви, які господині готують до цього дня. У всю випічку обов'язково додається мак - головний атрибут свята. Українці здавна додають мак в пиріжки і вареники, і якщо ви ще жодного разу не готували ці страви самостійно, то саме час спробувати.

Вареники з маком на пару: рецепт традиційної української страви на свято Маковея - today.ua

Вареники з маком на пару

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно - 3 склянки;
  • цукор - 4 ч. л;
  • сметана - 1,5 склянки;
  • дрібка солі;
  • сода - на кінчику ножа.

Для начинки:

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

  • мак - 100 г;
  • цукор - 4 ст. л;
  • окріп.

Вареники з маком на пару: рецепт традиційної української страви на свято Маковея Змішайте борошно, цукор, сіль, соду і сметану в мисці, замісіть м'яке тісто.

Мак для начинки потрібно перемолоти, додати цукор і залити окропом. Води повинно бути стільки, щоб начинка ні в якому разі не була рідкою.

Розкачуємо тісто на присипаній борошном поверхні, видавлюємо кружечки, в центр кожного викладаємо макову начинку і щільно защипуємо краю кожного вареника.

Вареники варяться на пару протягом 10 хвилин. Якщо ви плануєте відварювати їх у воді, додайте в тісто одне яйце і варіть після закипання 3-5 хвилини.

Страву можна подавати як зі сметаною, так і без неї.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати вареники зі смородиною на заварному тісті.

Головне