Маковея в Україні традиційно відзначатиметься 14 серпня. Вареники, бобальки і пироги - традиційні страви, які господині готують до цього дня. У всю випічку обов'язково додається мак - головний атрибут свята. Українці здавна додають мак в пиріжки і вареники, і якщо ви ще жодного разу не готували ці страви самостійно, то саме час спробувати.
Вареники з маком на пару
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно - 3 склянки;
- цукор - 4 ч. л;
- сметана - 1,5 склянки;
- дрібка солі;
- сода - на кінчику ножа.
Для начинки:
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- мак - 100 г;
- цукор - 4 ст. л;
- окріп.
Змішайте борошно, цукор, сіль, соду і сметану в мисці, замісіть м'яке тісто.
Мак для начинки потрібно перемолоти, додати цукор і залити окропом. Води повинно бути стільки, щоб начинка ні в якому разі не була рідкою.
Розкачуємо тісто на присипаній борошном поверхні, видавлюємо кружечки, в центр кожного викладаємо макову начинку і щільно защипуємо краю кожного вареника.
Вареники варяться на пару протягом 10 хвилин. Якщо ви плануєте відварювати їх у воді, додайте в тісто одне яйце і варіть після закипання 3-5 хвилини.
Страву можна подавати як зі сметаною, так і без неї.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати вареники зі смородиною на заварному тісті.