Today.ua

Вчені назвали нові норми артеріального тиску для жінок

Нормальний артеріальний тиск у чоловіків за своєю природою вище, ніж у жінок. Саме тому при рівних умовах медичні норми для них будуть відрізнятися. Вчені зі Smidt Heart Institute Седарс-Синайського медичного центру нещодавно заявили про те, що верхня межа артеріального тиску у чоловіків не повинна перевищувати 120 мм рт. ст., а у жінок - 110 мм рт. ст.

Зазначається, що в дослідженні вчених взяли участь понад 27 тисяч осіб, з яких 54% - це жінки. За статистикою, саме чоловіки частіше страждають від інсульту в більш ранньому віці, ніж жінки. Жінок проблеми з серцем вражають як правило на 10-20 років пізніше. Інфаркт мозку при атеросклерозі у чоловіків зустрічається приблизно на 30% частіше, ніж у жінок.

Низький тиск вважається більш безпечним для здоров'я, ніж високий. Гіпотоніки живуть довше. Деякі люди все життя проживають з низьким тиском, і при цьому нормально себе почувають. Знижений артеріальний тиск може спостерігатися у людини в будь-якому віці і найчастіше передається у спадок.

У той же час схильність до високого тиску також передається генетично. Підвищенню тиску сприяє не завжди правильний спосіб життя і стреси, а також шкідливі звички, такі як куріння, алкоголь, і недолік фізичної активності. До цього більше схильні чоловіки, тому їм ретельніше потрібно за собою стежити, особливо після 40 років.

Раніше повідомлялося, як можна знизити артеріальний тиск без ліків за допомогою певних фізичних вправ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ