Оладки на сніданок обожнюють їсти і дорослі, і діти. Рецептів цієї страви є безліч, і кожна господиня обирає для себе найсмачніший. Якщо ваші діти погано їдять кашу, то можна додати вівсяні пластівці в тісто для оладок, і тоді дитина навіть не здогадається, що вона їсть. Пропонуємо вам простий рецепт корисних оладок на молоці, до складу яких входить ще й банан.
Вівсяні оладки з бананом
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці швидкого приготування – 200 г,
- борошно - 60 г,
- молоко – 200 мл,
- банан – 350-400 г (без шкірки – 200 г),
- яйце – 1 шт.,
- цукор – 25 г,
- розпушувач – 1 ч. л.,
- сіль - щіпка,
- олія рослинна (для смаження) – 3-4 ст. ложки (45-60 мл),
- мед (для подачі) – 1-2 ст. л.
Вівсяні пластівці кладемо в глибоку миску і заливаємо теплим молоком. Перемішуємо та залишаємо приблизно на 20 хвилин для набухання.
Банан очищаємо від шкірки, додаємо щіпку солі і розминаємо (можна виделкою) до пюре.
Додаємо бананове пюре та яйце в миску з вівсяними пластівцями. Перемішуємо.
Додаємо до основних інгредієнтів борошно, цукор та розпушувач. Добре перемішуємо тісто для оладок.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо олію. Викладаємо вівсяне тісто по 1-2 ст. ложки і смажимо оладки на середньому вогні приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.
Готові оладки спершу викладаємо на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія, потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу, поливаючи медом.
За бажання оладки можна подавати зі сметаною, прикрасити ягодами, варенням, якщо ви чи ваша дитина не їсть мед.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ситні оладки з картоплі з м'ясом за старовинним рецептом.