Як готувати сирники, щоб вони не рвалися і не липли до сковороди під час смаження

Автор: Лобанова Єлизавета

Сирники - досить проста страва, проте не у всіх господарок виходить приготувати її з першого, і навіть з другого разу. Найчастіше сирники не тримають форму та рвуться під час смаження. Корочка підгоряє, а внутрішня частина сирника витікає на сковорідку. Щоб цього не сталося, потрібно знати деякі таємниці приготування.

Як готувати сирники, щоб вони не рвалися і не липли до сковороди під час смаження - today.ua

Найважливіший інгредієнт сирників – сир. Якщо сирники починають розлазитися, значить сир надто рідкий. Для цієї страви потрібно брати досить жирний сир. Тоді ваші сирнички вийдуть смачними.

Якщо у вас є сир, але він рідкуватий, то перед тим як готувати сирники, сир потрібно віджати, інакше сирники прилипнуть до сковороди або розваляться під час смаження.

Хороший спосіб убезпечити себе від пригорання сирників – зробити панірування. Достатньо обваляти сирники в борошні або вівсяних пластівцях, щоб вони зберегли свою цілісність під час смаження. Як готувати сирники, щоб вони не рвалися і не липли до сковороди під час смаження Важливий нюанс: сирники не можна смажити на холодній сковорідці. Вона має бути добре прогрітою, тоді менше буде шансів, що сирники розваляться.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Сирники також розвалюються, коли в них надто багато цукру. Краще робити їх несолодкими, а при подачі полити варенням або медом.

Раніше повідомлялося, як приготувати пишні сирники на десерт за лічені хвилини.