Сирники - досить проста страва, проте не у всіх господарок виходить приготувати її з першого, і навіть з другого разу. Найчастіше сирники не тримають форму та рвуться під час смаження. Корочка підгоряє, а внутрішня частина сирника витікає на сковорідку. Щоб цього не сталося, потрібно знати деякі таємниці приготування.
Найважливіший інгредієнт сирників – сир. Якщо сирники починають розлазитися, значить сир надто рідкий. Для цієї страви потрібно брати досить жирний сир. Тоді ваші сирнички вийдуть смачними.
Якщо у вас є сир, але він рідкуватий, то перед тим як готувати сирники, сир потрібно віджати, інакше сирники прилипнуть до сковороди або розваляться під час смаження.
Хороший спосіб убезпечити себе від пригорання сирників – зробити панірування. Достатньо обваляти сирники в борошні або вівсяних пластівцях, щоб вони зберегли свою цілісність під час смаження.
Сирники також розвалюються, коли в них надто багато цукру. Краще робити їх несолодкими, а при подачі полити варенням або медом.
Раніше повідомлялося, як приготувати пишні сирники на десерт за лічені хвилини.