Today.ua

Як готувати сирники, щоб вони не рвалися і не липли до сковороди під час смаження

Сирники - досить проста страва, проте не у всіх господарок виходить приготувати її з першого, і навіть з другого разу. Найчастіше сирники не тримають форму та рвуться під час смаження. Корочка підгоряє, а внутрішня частина сирника витікає на сковорідку. Щоб цього не сталося, потрібно знати деякі таємниці приготування.

Найважливіший інгредієнт сирників – сир. Якщо сирники починають розлазитися, значить сир надто рідкий. Для цієї страви потрібно брати досить жирний сир. Тоді ваші сирнички вийдуть смачними.

Якщо у вас є сир, але він рідкуватий, то перед тим як готувати сирники, сир потрібно віджати, інакше сирники прилипнуть до сковороди або розваляться під час смаження.

Хороший спосіб убезпечити себе від пригорання сирників – зробити панірування. Достатньо обваляти сирники в борошні або вівсяних пластівцях, щоб вони зберегли свою цілісність під час смаження. Важливий нюанс: сирники не можна смажити на холодній сковорідці. Вона має бути добре прогрітою, тоді менше буде шансів, що сирники розваляться.

Сирники також розвалюються, коли в них надто багато цукру. Краще робити їх несолодкими, а при подачі полити варенням або медом.

Раніше повідомлялося, як приготувати пишні сирники на десерт за лічені хвилини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ