Від сорту картоплі залежить смак страви, яку з неї готують. Однак останнім часом сортів стало так багато, що навіть фермерам важко розібратися, який з них краще підходить для варіння, а який для смаження чи інших страв.
Раніше сорт картоплі визначали по зовнішньому вигляду або за кольором шкірки. Наприклад, жовта картопля вважалася доброю для смаження або пюре. Рожеву або червону картоплю використовують частіше для салатів.
Але не завжди все так однозначно. Тієї ж картоплі з жовтою м'якоттю дуже багато сортів, і їх легко сплутати.
Якщо таку картоплю смажити, то вона в процесі приготування почне ламатися і кришитися. Тому потрібно брати для смаження середню за розміром картоплю з низьким або середнім вмістом крохмалю. Така картопля покривається апетитною скоринкою зовні і залишається м'якою всередині. Обирайте продовгуваті бульби жовтого або коричневого кольору сортів "Вінета", "Жуковський ранній", "Маделіне", "Метеор", "Пікассо", "Рів'єра", "Ред Скарлет", "Розара", "Горобка".
Раніше повідомлялося про новий сорт картоплі, яка не боїться морозів і дає високі врожаї.