Today.ua

Як обробити капусту для голубців і скільки варити листя: прості поради по приготуванню

Голубці - улюблена багатьма страва, проте не всі готують її вдома через трудомісткий процес. Найскладніше для багатьох господарок у приготуванні голубців - обробити капустяне листя. Ми розповімо, як правильно вибрати, обробити та зварити капусту для голубців.

Від вибору капусти залежить те, скільки часу доведеться витратити на приготування страви. Досвідчені господині радять брати для голубців білокачанну капусту, хоча в багатьох рецептах можна зустріти і пекінську, і савойську капусти. Для голубців ідеально підійде трохи пухкий качан з цілим листям без тріщин і червоточин.

Перед тим, як розділити капусту на листя, її потрібно зварити. Ставимо велику каструлю з водою на вогонь, кип'ятимо її, тим часом гострим ножем з гострим довгим лезом вирізаємо качан з капусти, і коли вода закипить, опускаємо капусту повністю в каструлю на 2 хвилини. При варінні капусти додайте у воду трохи оцту та солі, щоб при обробці качана листя не потріскалося.

Потім акуратно шумівкою виймаємо капусту з окропу і починаємо знімати верхнє листя. Якщо листя почало зніматися погано, знову відправляємо качан у каструлю. Повторюємо процедуру стільки разів, скільки потрібно відокремити листя для голубців. Якщо йдеться про пекінську капусту, то перед приготуванням голубців їх достатньо ошпарити окропом.

Раніше повідомлялося, як приготувати ледачі голубці з пекінської капусти в томатному соусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ