Today.ua

Як підготувати пуховик до весни: поради щодо правильного зберігання зимового верхнього одягу

Зимові пуховики вже дуже скоро змінять весняні куртки, пальта та плащі. Перед тим, як ховати теплий верхній одяг, потрібно його випрати і правильно укомплектувати, щоб наступного року він мав належний вигляд.

У зимових пуховиках найчастіше використовується наповнювач із пера чи пуху, або штучний наповнювач на кшталт холофайбера чи синтепону. Річ потрібно не лише правильно випрати, але й важливо потім розправити наповнювач. Після прання пуховика розподіліть пальцями наповнювач по всій площі речі.

Випраний і вологий пуховик необхідно розкласти на рівній твердій поверхні. Всі деталі, що відстібаються, бажано зняти і відкласти вбік. За допомогою чистого м'ячика почніть "розкочувати" пуховик від лінії подола до коміра. Хутряний комір за наявності потрібно відстебнути та сушити окремо.

Коли пуховик висохне, найкраще розвісити його на вішалці в тканинному чохлі, просоченим речовиною, що захищає від молі. Всі гудзики та замки пуховика застебніть. Якщо повісити пуховик на вішалку немає можливості, виверніть його навиворіт і акуратно складіть у коробку, що вентилюється, або мішок з тканини. Шафа, в якій пуховик висітиме до наступного сезону, повинна знаходитися далеко від опалювальних приладів, у сухому місці. Перепади температур від сонця та обігрівальних приладів негативно впливають на зовнішній вигляд пуховика.

Раніше повідомлялося, як можна якісно випрати будь-які плями на пуховику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ