Today.ua

Як правильно підгодовувати полуницю після збору врожаю, щоб через рік ягід стало ще більше

Після збору врожаю полуниці важливо підготувати рослину до зими. В першу чергу потрібно подбати про підгодівлю полуниці, щоб в наступному році вона дала щедрий урожай. Досвідчені садівники рекомендують проводити позакореневу і кореневу підгодівлю, а також забезпечити рослині особливий догляд при пересадці.

Кореневе живлення

Для кореневого підживлення можна використовувати як органічні добрива, так і комплексні засоби. Полуниці в якості натуральних добрив підходять настій кропиви та дріжджі. З хімічних засобів можна брати сульфат амонію і калій.

Кропиву потрібно залити на 1/3 ємності водою. Через 7-10 днів до одного літра процідженого настою додають 10 л води і поливають рослини під корінь. Також можна розчинити в 10 літрах води 1 ст.л. сульфату амонію. Під кожен кущ полуниці рекомендується лити не більше одного літра такого розчину. В якості альтернативи часто використовують нітроамофоску, з розрахунком 1 ст.л. на 10 літрів води.

Для дріжджової підгодівлі потрібно на 10 л теплої води додавати 100 г сирих дріжджів. Такий розчин потрібно залишити бродити на добу, після чого виливати під кожен кущ полуниці не більше 0,5 літра за раз.

Підживлення при пересадці

В якості підгодівлі при пересадці полуниці можна використовувати деревну золу. З мінеральних добрив для полуниці популярним засобом є нітроамофоска. Розводити її необхідно з розрахунком 2 ст.л. на 10 літрів води.

Позакореневе підживлення проводиться в період початку цвітіння полуниці. Підвищити врожайність можна шляхом обробки кущів 0,01-0,02% -ним розчином сірчанокислого цинку. При перших ознаках калійного голодування (кінчики листя набувають бурий відтінок) садівники поливають полуницю розчином калійної селітри, з розрахунком 1 ч.л. на 10 літрів води.

Раніше повідомлялося, як збільшити врожайність помідорів за допомогою одного ефективного засобу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ