Today.ua

Як правильно смажити картоплю, щоб вона вийшла з хрусткою скоринкою: поради досвідчених господарок

Смажена картопля - найпростіша страва на гарнір, проте якщо ви не хочете, щоб ваша картопля перетворилася на кашу, потрібно знати про деякі нюанси приготування цієї страви. Картоплі властиво розвалюватися під час смаження, якщо в ній дуже багато крохмалю. Тому досвідчені господині рекомендують попередньо перед жаркою замочити очищений та нарізаний овоч у воді.

Достатньо потримати картоплю 20 хвилин у воді, і можете не турбуватися про те, що вона при смаженні перетвориться на пюре.

Вимочену картопля перед приготуванням потрібно добре промокнути з усіх боків паперовим рушником, і тільки потім класти на сковороду, намащену олією.

Не можна викладати на сковороду мокру картоплю, інакше вона одразу почне підгоряти. Смажити картоплю потрібно вже на попередньо розігрітій сковороді та на великому вогні. Якщо залишити маленький вогонь і накрити сковороду кришкою, то картопля вийде тушкованою. Але якщо ви хочете золотисту скоринку, то це не варіант.

Досвідчені кулінари не рекомендують солити страву на початку приготування. Справа в тому, що сіль тільки розм'якшить картоплю, і вона почне перетворюватися на кашу.

Хрумка скоринка вийде в тому випадку, якщо на сковороді буде один шар картоплі, який розрізаний на часточки або соломку однакового розміру. При цьому не варто часто перемішувати картоплю, а сіль та перець потрібно додавати вже наприкінці приготування.

Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт додати у варену картоплю, щоб вона вийшла розсипчастою і смачною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ