Як правильно варити картоплю, щоб вона не розварювалася: найчастіші помилки у приготуванні улюбленої страви з дитинства

Автор: Лобанова Єлизавета

Варена картопля - це ідеальний гарнір до будь-якої м'ясної страви, яка готується досить швидко. Однак іноді овоч розварюється, внаслідок чого стає занадто м'яким та на тримає форму. Досвідчені кухарі розповіли, чому так відбувається. Виявляється, господині припускаються однієї і тої самої помилки. І справа не у виборі сорту картоплі, а в тривалості варіння.

Як правильно варити картоплю, щоб вона не розварювалася: найчастіші помилки у приготуванні улюбленої страви з дитинства - today.ua

Хтось може не знати, але картоплю перед варінням потрібно заливати гарячою водою, або кидати овоч одразу у киплячу воду. Недосвідчені кулінари заливають сиру картоплю холодною водою, а потім дивуються, чому вона не виходить ідеальної консистенції, як у мами в дитинстві. Варити картоплю після закипання води потрібно близько 25 хвилин.Як правильно варити картоплю, щоб вона не розварювалася: найчастіші помилки у приготуванні улюбленої страви з дитинстваЯкщо ви хочете зробити картопляне пюре, тоді потрібно класти картоплю спочатку в холодну воду. При варінні з овоча виділяється крохмаль. І чим довше картопля варитиметься, тим краще вона розвариться і з неї вийде однорідне пюре.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Для варіння та для смаження використовуються різні сорти картоплі. Для відварювання краще брати білу картоплю, а для смаження більше підходить рожева, у ній більше крохмалю.

Раніше повідомлялося, як за 15 хвилин зварити картоплю у мікрохвильовій печі.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Головне