Як правильно варити картоплю, щоб вона не темніла під час приготування

Автор: Лобанова Єлизавета

Приготувати варену картоплю - справа не складна, але іноді в процесі приготування виникають труднощі. Зокрема, не всі господині знають, що робити, щоб картопля під час варіння не почала чорніти. Якщо картопля проросла, її необхідно ретельно почистити і замочити в холодній воді. Крім того, варити картоплю потрібно обов'язково під закритою кришкою, щоб у каструлю не потрапляв кисень.

Як правильно варити картоплю, щоб вона не темніла під час приготування - today.ua

У бульбах картоплі міститься амінокислота тирозин, яка окислюється та утворює пігмент меланін. Саме він забарвлює картоплю у темний колір. У промислових масштабах ця проблема вирішується з допомогою сірчистого газу (діоксиду сірки), яким обробляють продукт.

Щоб позбавитися сірого відтінку картоплі в домашніх умовах, почищені бульби перед варінням потрібно замочити в прохолодній воді на 15 хвилин. В обов'язковому порядку кладіть сіль у киплячу воду перед тим, як кидаєте картоплю.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємний колір додасть картоплі і лавровий лист. Не забувайте додавати цю популярну приправу під час варіння картоплі. До того ж, ця спеція надає благородного відтінку смаку картоплі. Як правильно варити картоплю, щоб вона не темніла під час приготування Захистить картоплю від почорніння та оцет. На половину літра води додається півтори чайні ложки рідини.

Популярні зараз

Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9

В Україні заборонять небажані дзвінки на мобільні телефони

Депутати ухвалили законопроєкт про безпеку в школах

Раніше повідомлялося, як приготувати просту закуску з картоплі та оселедця на новорічний стіл.

Головне