Приготувати варену картоплю - справа не складна, але іноді в процесі приготування виникають труднощі. Зокрема, не всі господині знають, що робити, щоб картопля під час варіння не почала чорніти. Якщо картопля проросла, її необхідно ретельно почистити і замочити в холодній воді. Крім того, варити картоплю потрібно обов'язково під закритою кришкою, щоб у каструлю не потрапляв кисень.
У бульбах картоплі міститься амінокислота тирозин, яка окислюється та утворює пігмент меланін. Саме він забарвлює картоплю у темний колір. У промислових масштабах ця проблема вирішується з допомогою сірчистого газу (діоксиду сірки), яким обробляють продукт.
Щоб позбавитися сірого відтінку картоплі в домашніх умовах, почищені бульби перед варінням потрібно замочити в прохолодній воді на 15 хвилин. В обов'язковому порядку кладіть сіль у киплячу воду перед тим, як кидаєте картоплю.
Приємний колір додасть картоплі і лавровий лист. Не забувайте додавати цю популярну приправу під час варіння картоплі. До того ж, ця спеція надає благородного відтінку смаку картоплі.
Раніше повідомлялося, як приготувати просту закуску з картоплі та оселедця на новорічний стіл.