Якщо ви думаєте, яку смачну страву приготувати нашвидкуруч, то ідеальний варіант - це картопля в мундирах. Це відмінний гарнір під будь-яке м'ясо, рибу та салат. Картопля готується прямо зі шкіркою, через що процес приготування займає мало часу, а страва виходить ситною та корисною.
Всі ми не раз готували картоплю в мундирах, але секрет саме цієї страви в тому, що картопля спочатку вариться, потім трохи притискається, а потім ще запікається. Ну і звісно не потрібно шкодувати улюблених спецій.
Картопля у мундирах: рецепт
Інгредієнти:
- картопля;
- сир;
- часник сухий чи свіжий;
- сіль, олія, зелень - за смаком.
Варіть середню за розміром картоплю у шкірці протягом 20-25 хвилин на маленькому вогні.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Викладіть картоплю на деко і злегка роздавіть вилкою.
Змастіть картоплю олією, посоліть, додайте часник і поставте в розігріту духовку. Запікайте картоплю при 200-220 градусах протягом 10 хвилин.
Потім дістаньте деко з духовки, переверніть картоплю, знову змастіть її маслом, посоліть, додайте часник і знову відправте в духовку на 10 хвилин.
На кожну картоплю за бажання можна викласти по шматочку сиру і готувати ще 3 хвилини.
Подавайте картопля в мундирах у гарячому вигляді, присипавши зверху зеленню.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ідеальне картопляне пюре, щоб у ньому збереглися корисні вітаміни.