Today.ua

Як правильно варити картоплю в мундирі: простий рецепт смачної страви нашвидкуруч

Якщо ви думаєте, яку смачну страву приготувати нашвидкуруч, то ідеальний варіант - це картопля в мундирах. Це відмінний гарнір під будь-яке м'ясо, рибу та салат. Картопля готується прямо зі шкіркою, через що процес приготування займає мало часу, а страва виходить ситною та корисною.

Всі ми не раз готували картоплю в мундирах, але секрет саме цієї страви в тому, що картопля спочатку вариться, потім трохи притискається, а потім ще запікається. Ну і звісно не потрібно шкодувати улюблених спецій.

Картопля у мундирах: рецепт

Інгредієнти:

Варіть середню за розміром картоплю у шкірці протягом 20-25 хвилин на маленькому вогні.

Викладіть картоплю на деко і злегка роздавіть вилкою.

Змастіть картоплю олією, посоліть, додайте часник і поставте в розігріту духовку. Запікайте картоплю при 200-220 градусах протягом 10 хвилин.

Потім дістаньте деко з духовки, переверніть картоплю, знову змастіть її маслом, посоліть, додайте часник і знову відправте в духовку на 10 хвилин.

На кожну картоплю за бажання можна викласти по шматочку сиру і готувати ще 3 хвилини.

Подавайте картопля в мундирах у гарячому вигляді, присипавши зверху зеленню.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати ідеальне картопляне пюре, щоб у ньому збереглися корисні вітаміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ