Варене м'ясо набагато корисніше, ніж смажене, проте для багатьох воно не таке смачне. Щоб м'ясо після варіння не було сухим та жорстким, потрібно знати деякі секрети приготування.
Незалежно від того, чи ви відварюєте курку, свинину, яловичину або індичку, на допомогу вам прийде звичайна чарка.
Оскільки на рівень жорсткості м'яса впливає інтенсивність жару, то в каструлю з м'ясом під час варіння спробуйте опустити звичайну кришталеву чарку. Періодично вона деренчатиме, що послужить сигналом про те, що потрібно відкрити кришку, прибрати піну і зменшити вогонь. Таким чином, вогонь потрібно зменшувати щоразу, поки м'ясо остаточно не звариться. М'ясо буде повільно томитися і обов'язково вийде соковитим та м'яким. Якщо весь час варити м'ясо на великому вогні, воно виходить жорстким і несмачним. Чим вища температура, тим більше вологи вичавлюється з м'яса, роблячи його сухішим.
Процес варіння м'яса на повільному вогні може затягнутися до 2,5 години, але воно того варте. Солити м'ясо рекомендується вже наприкінці приготування, інакше сіль також сприятиме тому, що м'ясо вийде жорсткуватим.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт потрібно додавати у пельмені під час приготування.