Як правильно варити м'ясо, щоб воно вийшло соковитим і тануло у роті

Автор: Лобанова Єлизавета

Варене м'ясо набагато корисніше, ніж смажене, проте для багатьох воно не таке смачне. Щоб м'ясо після варіння не було сухим та жорстким, потрібно знати деякі секрети приготування.

Як правильно варити м'ясо, щоб воно вийшло соковитим і тануло у роті - today.ua

Незалежно від того, чи ви відварюєте курку, свинину, яловичину або індичку, на допомогу вам прийде звичайна чарка.

Оскільки на рівень жорсткості м'яса впливає інтенсивність жару, то в каструлю з м'ясом під час варіння спробуйте опустити звичайну кришталеву чарку. Періодично вона деренчатиме, що послужить сигналом про те, що потрібно відкрити кришку, прибрати піну і зменшити вогонь. Як правильно варити м'ясо, щоб воно вийшло соковитим і тануло у роті Таким чином, вогонь потрібно зменшувати щоразу, поки м'ясо остаточно не звариться. М'ясо буде повільно томитися і обов'язково вийде соковитим та м'яким. Якщо весь час варити м'ясо на великому вогні, воно виходить жорстким і несмачним. Чим вища температура, тим більше вологи вичавлюється з м'яса, роблячи його сухішим.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Процес варіння м'яса на повільному вогні може затягнутися до 2,5 години, але воно того варте. Солити м'ясо рекомендується вже наприкінці приготування, інакше сіль також сприятиме тому, що м'ясо вийде жорсткуватим.

Популярні зараз

В Україні можна отримати штраф за переказ грошей з картки на картку: подробиці

Пенсіонерам нагадали про пільги

Спікер Зеленського розповів, який документ влітку передадуть Путіну

США поставлять Україні унікальні бойові дрони: у чому їх особливість

Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт потрібно додавати у пельмені під час приготування.