Today.ua

Як правильно варити яйця на Великдень, щоб вони не потріскалися та легко чистилися

Крашанки та писанки - традиційні атрибути Великодня. Це не лише декоративний елемент, а й одна з головних страв святкового столу. Важливо, щоб яйця при варінні не потріскалися та легко чистилися. Для цього потрібно врахувати кілька важливих нюансів.

Як правильно варити яйця на Великдень

Візьміть каструлю відповідного розміру, налийте достатню кількість води та помістіть туди попередньо вимиті яйця. Вони повинні розташовуватись в один шар і зверху бути покриті водою мінімум на 2,5 см.

Поставте посуд із яйцями на плиту і доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, зменшіть вогонь, щоб яйця продовжували злегка кипіти.

Тепер найголовніше – не переварити яйця. Встановіть таймер на 12 хвилин. Рівно стільки потрібно варити яйця, щоб вони не переварилися та були в ідеальній кондиції.

Як тільки яйця зваряться, налийте в каструлю холодну воду, а щоб яйця краще чистилися, додайте у воду сіль.

Зварені вкруту яйця можна зберігати в холодильнику близько тижня. Пофарбовані яйця так само зберігатимуться в холодному місці мінімум 7 днів.

При фарбуванні крашанок використовуйте натуральні барвники, тому що вони через шкаралупу проникають на яйця, і вам і потім їх їсти.

Раніше повідомлялося, яких цін на яйця варто очікувати українцям перед Великоднем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ